Jos Bockx besliste wie er speelde en op welke manier dit zou gebeuren. Zolang de ploeg goed draaide, was er geen probleem. Bij een minder goede match kwam er wel eens reactie van mensen die ook wel wat van volleybal kenden ( Leo Van Camfort had al bij Turnhout ervaring opgedaan en Nico Engels was regentaat LO) of ze het niet beter anders zouden aanpakken qua opstelling en manier van spelen. Zo werden de taken en verantwoordelijk-heden verdeeld, werd een kapitein aangeduid en een bestuur opgericht. Leo Van Camfort was ondertussen verhuisd naar de Voorheide, was gestopt met volleyen en gaan voetballen.

Tot op een dag de jonge zus van Leo's echtgenoot, die bij de Chiro van de Voorheide was, hem vroeg of hij daar een damesvolleybalploeg wilde oprichten. In die tijd bestonden er nog geen sporten voor dames, dit was dus de ideale gelegenheid. Samen met Richard Van Der Veken, die bij de douaneploeg Tolar heeft gespeeld, tevens speler-trainer was bij Turnhout en woonachtig te Arendonk, richtte Leo Van Camfort op 27 april 1973 Voorheide Volleybalclub (afgekort Vovoc) op. Op 6 september van datzelfde jaar sloten ze zich officieel aan bij de Belgische Volleybalbond en kregen het stamnummer AT1313. Voor hun trainingen en matchen konden ze beschikken over de turnzaal van gemeenteschool Voorheide aan de Brulen. Hun opbrengsten kwamen van verkoop van drank aan supporters die na de mis de spelers kwamen aanmoedigen.

12 oktober 1974 betekende de start van de eerste herencompetitie waaraan 9 ploegen deelnamen en zowel Okido als Vovoc was er bij. Vovoc behaalde de 4 e plaats. De eerste herenploeg van Okido speelde in dat seizoen kampioen in 3 e provinciale. Het bestuur van Okido bestond uit voorzitter Jef Engels, secretaris Jos Bockx, penningmeester Leo De Proost, Leopold Mariën en Gilbert Bertels. In het seizoen 1975-1976 werd ook gestart met een damescompetitie in het gewest Turnhout waar Vovoc aantrad en een mooie 2 e plaats behaalde. Leo Van Camfort trainde zowel de herenploegen als de damesploegen van Vovoc, was zelf speler en hield zich samen met zijn vrouw Maria Lasters bezig met de administratieve en financiële zaken. Dat hebben ze ongeveer 10 jaar gedaan. Hier was dus ook geen sprake van een bestuur. Jean Huybrechts, schoonbroer van Leo, was enkel op papier secretaris. In 1977 werd Jozef Appels voorzitter en Karel Helsen secretaris van Vovoc. Aanvankelijk was het de bedoeling om van Okido een herenvolleybalclub te maken en van Vovoc een damesvolleybalclub, waarbij de beste heren van Vovoc naar Okido zouden worden getransfereerd en de beste dames van Okido naar Vovoc. Uiteindelijk is hier niet veel van terecht gekomen en zijn de beide clubs hun eigen weg gegaan. De damesploeg van Okido trad in 1978 toe tot de competitie in het Gewest Turnhout en werd dadelijk kampioen.